Friday, January 15, 2010

Ubat selain ubat


Fuh, baru balik dari main futsal di Century Square, Cyberjaya. Kali ni main dengan kawan-kawan bpharm je. Practice untuk National Pharmacy Sports Day (NPSC) di MSU mac 2010 nanti.

Tak tahu kenapa, sebelum keluar, aku rasa demam seram sejuk.. 50-50 nak pergi ke tak. Tapi aku pergi juga tanda sokongan pada training session team futsal CUSPS untuk ke NPSC tu. Ingat nak pergi tengok ja, last-last main sampai habis kot. =P

Rasa amat puas, macam dah lepaskan bebanan yang cukup berat selama ini. Aku bebas berlari, tak macam semester lepas, 2 minit pun aku tak tahan. Mungkin exercise cycling masa cuti hari tu dah berjaya improve cardiovascular system aku kot. Papepun, memang rasa seronok lah tadi.

Lepas habis main dalam 12.15am macam tu, kitaorang pergi makan kat D'Ariff. Apa lagi, order Chicken Chop. Makan betul-betul, dah tak kira pantang cholesterol, yang penting makan. hahah.. Pastu borak-borak dengan diorg pasal kenangan kat kem terendak, Basic Life Support (BLS) kat Sungai Congkak dan research project yang akan dibuat nanti.

Kini aku di rumah. Aku rasa lain dari sebelum keluar rumah tadi. Aku rasa lebih bersemangat dan cool. Dah kurang dah rasa demam tu (yang tak kurang walaupun makan ubat). Hmm, mungkin.. Mungkin juga sakit kali ni bukan panadol, antibiotik, anti-histamine dan steroid ubat nya. Tapi ubatnya perlu keluar, cari semangat di tempat lain, lakukan aktiviti sihat dan dapatkan sokongan tidak langsung daripada kawan-kawan seperti ini.

Wah, this is great to be documented. I have just learnt something new about life. =)

6 comments:

Mardhiyah on January 15, 2010 at 8:32 PM said...

haha c u at NPSC nnt,, main futsal ke?

Nizam Malek on January 15, 2010 at 10:03 PM said...

Erm, tak tahu lagi. Game chess tak de. mungkin badminton atau jadi tukang sorak je.. hahah..

Mardhiyah on January 15, 2010 at 11:40 PM said...

hehe..tula chess takde.huhu br je nk join, wpun br je melibaatkan diri dlm chess...huhu nway get well soon la..

Nizam Malek on January 16, 2010 at 12:53 AM said...

Huhu, owh yeke. xpe, boleh lawan chess ngan nizam secara informal kat NPSC nanti. =) Thanks for the wish!

Anonymous said...

I am glad you said that?

Anonymous said...

Could be the most influential paper I have read in my life.

Salvador

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

 

Nizam Malek Blog. Copyright 2010 All Rights Reserved Revolution theme by Brian Gardner Ft Bloganol dot com | Distributed by Deluxe Templates

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.