Tuesday, April 3, 2018

Gambar-gambar Di Kelas Newbie Guerrilla Saham

0 comments

Alhamdulillah, 1 April 2018 yang lepas, telah berlangsung Kelas Newbie Guerrilla Saham di Hotel De Art, Seksyen 7, Shah Alam. 

Semuanya berjalan lancar dan lebih 50 peserta telah hadir untuk belajar cara-cara memulakan langkah dalam aktiviti pelaburan dan trade saham di Bursa Malaysia.

Seronok sebenarnya bila ada ilmu ni.

Dunia saham adalah dunia baru khususnya bagi orang Melayu.

Kita tak terdedah pun dengan cerita sebenar tentang pasaran saham.

Yang banyak kita dengar adalah tentang kerugian besar dalam pasaran saham.

Sedangkan Fund Managers seperti ASB, KWSP, Lembaga Tabung Haji dan banyak lagi masuk ke pasaran saham Bursa Malaysia untuk membuat duit lebih banyak menggunakan wang kita!

Anyway, baguslah sebab ada Fund Managers yang 'tolong' kita untuk kembangkan jumlah wang kita.

Tapi sebenarnya, pasaran saham ini terbuka untuk sesiapa pun menyertainya.

Kita sebagai orang perseorangan (retail traders) pun boleh beli saham dan buat keuntungan daripadanya.

Kalau tahu caranya, pasaran saham adalah tempat paling senang untuk buat duit mudah tanpa perlu kita fikirkan model bisnes, kerah idea nak buat marketing, hire staff dan macam-macam lagi.

Kerja kita hanyalah mengkaji saham-saham yang memberikan banyak dividend atau berpotensi uptrend, kemudian beli, hold dan jual semudah menggunakan smartphone kita.

Seronok sebenarnya saham apabila ianya memberikan keuntungan.

Tapi ya, kerugian memang menyakitkan. 

Jadi janganlah masuk ke pasaran saham dengan mendedahkan diri kita kepada risiko kerugian yang besar.

Lakukan lah aktiviti pelaburan dan trade saham ini dengan cara yang betul. 

Btw, ini adalah antara gambar-gambar yang sempat dirakamkan ketika Kelas Newbie tersebut.







Next Kelas Newbie bila?

15 April 2018 di Shah Alam.

Sila layari www.GuerrillaSaham.com/Newbie untuk info lanjut k! =)

-Nizam Malek 
010-8799688

Tuesday, March 20, 2018

3 Tips Awet Muda

0 comments


1. Sentiasa senyum. Senyum walaupun tengah stress.

2. Banyakkan bersabar. Jangan cepat marah-marah.

3. Rahsia......


-Nizam Malek
010-8799688

Monday, March 19, 2018

Sesi Fundamental Analysis di Seminar Guerrilla Saham 2018

0 comments

Aha, dalam blog post kali ini, saya nak kongsikan suasana ketika berlangsung Seminar Guerrilla Saham 2018 di Hotel De Art, Seksyen 7, Shah Alam pada 18 Mac 2018.

Dalam video ni, para peserta tengah buat latihan kajian saham Fundamental Analysis.

Tonton video ini sekarang:



Menarik kan?

Anda berminat nak belajar saham?

Sila layari www.GuerrillaSaham.com/Newbie untuk info lanjut kelas newbie saham yang akan diadakan pada minggu terakhir Mac 2018 dan minggu pertama April 2018.

Kita jumpa di sana!

-Nizam Malek
010-8799688

Saturday, March 10, 2018

1 Hari Lagi Ke Seminar Guerrilla Saham 2018

0 comments

Seminar paling penting untuk dihadiri oleh pelabur 
dan trader saham newbie yang serius ingin ketahui cara 
buat kajian saham penuh fundamental dan technical analysis.
11 Mac 2018 / Johor Bahru.
Klik Like jika anda juga nak jana wang dari saham. 😃
-Nizam Malek
010-8799688

Bagaimana Trade Saham Warrant & Profit 1000%

1 comments

Assalamualaikum dan salam hormat,

Hi, apa khabar anda semua?

Harapnya anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera di mana saja anda berada.

Dah lama saya tak menulis di Nizam Malek Blog.

Almaklum sibuk orangnya... =)

Anyway, dalam blog post kali ini, saya nak kongsikan dengan anda, video terbaru saya berkenaan saham.

Dalam video tersebut, saya buat satu sesi interview bersama Tuan Affendi, Master Trainer Torpedo Saham dan saya minta beliau kongsikan pengalaman beliau berjaya menjana profit sebanyak 1000% bersamaan RM25,000 dengan hanya bermodalkan RM2,500 sahaja.

Kalau anda berminat nak dengar dan tonton perkongsian ini, sila klik paparan video di bawah:



Semoga bermanfaat. 

Sekiranya anda berminat nak belajar saham, sila layari www.GuerrillaSaham.com/SA untuk info lanjut k.

Sekian, kita jumpa lagi!

-Nizam Malek
010-8799688

www.GuerrillaSaham.com/SA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

 

Nizam Malek Blog. Copyright 2010 All Rights Reserved Revolution theme by Brian Gardner Ft Bloganol dot com | Distributed by Deluxe Templates

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.