Thursday, November 7, 2013

10 Sebab, Kenapa Melabur Dalam Hartanah!


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya mula terlibat dalam dunia Pelaburan Hartanah pada April 2012.

Sejak dari itu, saya mula banyak belajar dan membaca berkenaan Pelaburan Hartanah dan membuatkan timbul minat yang amat mendalam terhadapnya.

Pada pandangan saya, Pelaburan Hartanah ini amat menarik dan seronok untuk dilakukan. Kalau hampir setiap masa saya ingin bercakap tentang Pelaburan Hartanah.

Tapi malangnya, tak ramai yang berminat untuk mendengar saya bercakap tentang Pelaburan Hartanah, walaupun ahli keluarga saya sendiri.

Mungkin antara sebabnya adalah mereka masih belum nampak apakah potensi dan faedah yang boleh dinikmati jika melabur wang dalam hartanah.

Itu sudah tentu, kerana mereka tidak membaca buku yang saya baca, tidak menghadiri seminar atau kursus yang saya hadiri dan tidak berjumpa dengan orang yang saya jumpa.

Saya tidak salahkan mereka, kerana informasi dan maklumat berkenaan Pelaburan Hartanah ini terlalu terhad dan membuatkan frasa Pelaburan Hartanah itu amat asing dalam diri mereka.

Oleh itu, di sini, saya ingin mengambil kesempatan untuk berkongsikan dengan anda semua, apakah 10 sebab kita melabur dalam hartanah. Jika anda dapat melihat dan memahaminya, tahniah saya ucapkan!

10 Sebab, Kenapa Melabur Dalam Hartanah!

1. Pelaburan Hartanah Memberikan Anda Pendapatan Melalui Sewaan.

Dengan melabur dalam hartanah berbentuk sewaan, anda boleh mendapat pendapatan pasif secara bulanan. Jika anda fokus dalam Pelaburan Hartanah dan jumlah aliran tunai positif daripada sewaan telah setara dengan jumlah gaji bulanan anda, anda boleh pertimbangkan untuk berhenti kerja.

2. Nilai Hartanah Sentiasa Naik Dari Semasa Ke Semasa.

Salah satu sifat hartanah seperti rumah, bangunan dan tanah adalah, nilai harganya akan sentiasa meningkat. Apabila anda menjual hartanah tersebut pada masa yang sesuai, anda boleh menjana keuntungan daripada proses jual beli tersebut. Peningkatan nilai harga rumah ini membuatkan anda mampu menandingi masalah inflasi wang ringgit.

3. Anda Berkuasa Untuk Mengawal Matlamat Pelaburan Anda.

Apabila anda memiliki hartanah untuk tujuan pelaburan, anda berkuasa untuk menentukan berapa banyak keuntungan yang anda mahu buat daripadanya. Contohnya anda boleh menyewakan unit ataupun anda boleh menyewakan bilik. Semuanya anda tentukan sendiri tanpa perlu meminta kebenaran orang lain.

Dapatkan 7 lagi sebab, kenapa melabur dalam hartanah dari link ini: http://www.rumahjohorbahru.com/2013/11/10-sebab-kenapa-melabur-dalam-hartanah.html

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

 

Nizam Malek Blog. Copyright 2010 All Rights Reserved Revolution theme by Brian Gardner Ft Bloganol dot com | Distributed by Deluxe Templates

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.