Wednesday, November 2, 2011

Get Posted in Johor!


Salam, hi bertemu kembali!


Apa khabar?

Ok dalam post kali ini, saya ingin memaklumkan yang saya telah pun menerima surat penempatan kerja daripada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Setelah sekian lama menunggu, akhirnya pada hari ini, penantian ini berakhir dan saya akan mula bekerja di hospital kerajaan paling awal pada minggu hadapan.

Alhamdulillah, harapan dan hajat untuk bekerja di negeri Johor terlaksana. Maka bakal berubahlah kehidupan saya bermula bulan November 2011 ini.

Wah, tak sangka saya akan mula memasuki alam pekerjaan yang sudah semestinya amat berbeza berbanding alam persekolahan dan akademik sebelum ini.

Tidak tahu bagaimana nak bayangkan perasaannya, sama ada gembira, takut, gementar ataupun risau. Semuanya bercampur baur. huhu.. =p

Ohya, mungkin ada yang bertanya, dapat hospital mana kan? Untuk soalan itu saya tak dapat jawab sekarang, sebab pilihan hospital akan dimuktamadkan apabila kami semua (bakal PRP Johor) melapor diri di Wisma Persekutuan Johor pada 10 November 2011.

Di negeri Johor ni ada 6 buah hospital iaitu Hospital Sultan Ismail (HSI) JB, Hospital Sultanah Aminah (HSA) JB, Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) Muar, Hospital Segamat, Hospital Kluang dan Hospital Batu Pahat.

Kalau ikutkan, nak sangat dapat HSI, sebab hospital tu dekat dengan rumah. Boleh jalan kaki je kot.. =p

Kalau tak dapat HSI, pilihan ke dua adalah HSA. Dan pilihan ke 3 mungkin Hospital Kluang yang agak jauh dari bandar Johor Bahru (kira-kira 2 jam perjalanan).

Sebenarnya tak kesahlah, asalkan hospital dalam Johor tu kira oklah kan.

Cuma kalau dapat hospital selain HSI atau HSA tu, kalut nak cari rumah sewa lah.. Kalau ada quarters ok gak.. =p

Jadi setakat ni hanya menunggu tarikh 10 November tu untuk lapor diri dan start bekerja.

Sementara tu nak siap-siapkan diri pape yang patut. Mungkin kena beli pakaian baru..

Almaklum baju ngan seluar banyak dah lusuh.. =p

Kemudian perlu sediakan dokumen-dokumen yang diperlukan untuk lapor diri nanti.

Harap-harapnya semua akan berjalan lancar nanti.

Oklah sampai sini dulu, nanti saya akan ceritakan lagi pengalaman masa mula bekerja dengan anda semua.

C yah! =)

5 comments:

UNI on November 3, 2011 at 8:19 AM said...

tahniah! semoga dapat keje kat HSI! amin... hehe.. :)

Nizam Malek on November 3, 2011 at 6:37 PM said...

Thanks kak Uni. =)

Anonymous said...

salam. tahu tak rumah sewa yang berdekatan dengan HSI. Saya student practical yang sedang cari rumah sewa.

Nizam Malek on November 3, 2013 at 4:17 PM said...

Salam, bila start praktikal? Kalau ada nanti saya inform.

Eira Aznam on May 7, 2016 at 8:47 PM said...

salam sy mencari rumah sewa atau bilik sewa area HSA nak prktikal bulan 6-9/2016 kalau ada tlg cntact ok
0137568378(call)
0173751995(whatsapp)
urgentt tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

 

Nizam Malek Blog. Copyright 2010 All Rights Reserved Revolution theme by Brian Gardner Ft Bloganol dot com | Distributed by Deluxe Templates

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.