Wednesday, August 5, 2015

My Latest Updates


Salam..

Dah lama rasanya saya tak menulis di Nizam Malek Blog.

Semakin hari semakin sibuk dengan bermacam-macam jenis urusan.

Sebenarnya banyak benda saya nak kongsikan, tapi masa untuk menulis semakin singkat.

Tak seperti masa zaman saya belajar di kolej dulu.

Kadang kala satu hari boleh menulis tiga (3) post untuk blog.

Walau bagaimanapun, menulis ini adalah satu aktiviti yang menyeronokkan sebab kita keluarkan apa yang terbuku dalam minda kita.

Baiklah dalam post ini saya tulis secara ringkas dan padat apa yang boleh saya update pasal perkembangan semasa yang berkaitan dengan diri saya.

Kenapa pasal diri saya?

Inikan Nizam Malek Blog..

Jadi ceritanya pasal saya lah... Hehehe. =P

1. Seminar Guerrilla Saham 2015

Alhamdulillah pada 1 Ogos 2015 yang lalu, saya telah berjaya menganjurkan satu seminar saham yang diberi nama Seminar Guerrilla Saham 2015. Seminar telah berlangsung selama satu hari di Bilik Seminar Dewan Cerebral Palsy, Johor Bahru.

Seminar ini telah dihadiri seramai lebih kurang 30 orang dan berlangsung dengan jayanya. Saya anjurkan seminar sebegini dengan tujuan untuk berkongsi ilmu saham yang saya ada dengan orang yang berminat.

Saya percaya ada sesuatu manfaat yang boleh saya kongsikan kepada orang ramai. Dan Alhamdulillah saya menerima banyak feedback positive daripada para peserta.

InsyaAllah Seminar Guerrilla Saham 2015 ini akan diadakan lagi dengan lebih kerap (mungkin setiap bulan) bagi membuka peluang kepada lebih ramai orang untuk belajar ilmu saham sebenar.

Ohya, banyak sebenarnya masalah saya hadapi ketika merancang dan mengendalikan seminar ini. Kalau diingat-ingat balik, memang boleh rasa amat terharu sebab semuanya saya lakukan sendiri. Saya tiada team untuk bantu saya anjurkan seminar.

Tapi saya amat berbangga, atas segala kesukaran dan masalah yang timbul, Seminar Guerrilla Saham 2015 tersebut tetap dapat dilaksanakan dengan jayanya. Ia akan jadi antara kenangan terindah saya.

2. Menanti Kelahiran Baby

Dalam bulan Ogos 2015 ini saya sedang menanti kelahiran anak pertama saya. Isteri saya sedang menunggu hari sahaja untuk melahirkan insyaAllah baby girl kami.

Tak dapat dibayangkan apakah perasaan saya kini. Yang pasti saya amat menantikan kehadiran dia dalam hidup saya.

InsyaAllah dia akan jadi penyeri dalam hidup ini dan memberi sumber kekuatan untuk saya terus berjuang mengejar impian demi menyediakan kehidupan yang lebih baik untuk dia.

Jadi di kesempatan ini, saya mohon tuan-tuan dan puan-puan yang sentiasa dekat dengan Allah, agar dapat doakan semua urusan kelahiran anak kami dapat berlangsung dengan baik dan selamat.

Baiklah sampai sini dulu coretan kali ini.

Jumpa lagi dalam blog post seterusnya.

Terima kasih kerana terus menyokong dan mendoakan saya.

Semoga Allah merahmati kita semua.

-Nizam Malek

2 comments:

Aishah on August 19, 2015 at 2:29 PM said...

Assalamualaikum Encik Nizam,

saya tertarik dengan cara Encik nak capai kebebasan kewangan. Saya nak belajar lebih lanjut mengenai saham trading. Bagaimana ya?

Thanks..jemput ke blog saya http://aishahamin.com/

Nizam Malek on August 24, 2015 at 2:06 PM said...

Wasalam Cik Aishah,

Boleh tonton video saham saya di Youtube dan jemput hadir ke Seminar Guerrilla Saham 2015.

www.GuerrillaSaham.com

-Nizam Malek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

 

Nizam Malek Blog. Copyright 2010 All Rights Reserved Revolution theme by Brian Gardner Ft Bloganol dot com | Distributed by Deluxe Templates

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.