Tuesday, February 15, 2011

Salam Maulidur Rasul 2011Hye semua, di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan selamat menyambut Maulidur Rasul kepada seluruh muslimin dan muslimat.

Sungguh tinggi nilai budi dan pekerti Nabi Muhammad S.A.W sepanjang hayat baginda. Tidak pernah tergambar dengan cerita dan puisi.

Keperibadian yang disulami kemuliaan sentiasa sesuai untuk menjadi contoh ikutan terbaik bagi selautan umat manusia di dunia.

Akhlakmu yang terpuji, jauh daripada perkataan dan perbuataan yang sia-sia atau kotor membuatkan dirimu disinari cahaya kesucian yang dapat menyenangkan hati orang ramai.

Kepemimpinanmu menjadi sanjungan. Keberanianmu berjuang menjadi pembakar semangat. Dan kebijaksanaanmu menjadi mutiara panduan.

Sesungguhnya diri ini amat daif dan naif jika dibandingkan dengan dirimu. Pasti sahaja ada kekurangan dan kelemahan dalam diri ini, sama ada saat ku sadari atau pun saat ku alpa.

Semoga cinta dan ingatan pada mu tidak akan padam, dan terus menjadi pegangan iman selamanya yang tiada berpenghujung.

Oh Muhammad, hanya padamu ku persembahkan selawat.Salam Maulidur Rasul 2011.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

 

Nizam Malek Blog. Copyright 2010 All Rights Reserved Revolution theme by Brian Gardner Ft Bloganol dot com | Distributed by Deluxe Templates

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.