Sunday, February 21, 2010

Mid Sem Exam Week


Esok bermulalah peperiksaan pertengahan semester untuk pelajar farmasi CUCMS.

Jadualnya seperti dalam gambar di bawah:


Wah, PUBLIC HOLIDAY tu besar je nampaknya. =p

Hmm, so amacam preparation? Dah ready?
Oklah, sikit-sikit.

Anyway, mid sem kali ni berbahaya juga sebab ada negative marking untuk Multiple Choice Questions (MCQ). Maksudnya kalau salah jawab satu soalan, markah kena tolak 0.5. Wah, kejam-kejam. =D

Tak pe, dah faculty decide buat macam tu, terima sajelah. Mungkin ada hikmahnya. Hehe.

Mid sem exam kali ni 4 hari je, untuk 5 subjek. Rasa oklah sebab baru lepas cuti seminggu, ada masa lah juga nak baca-baca, study-study sikit. Kalau tak cemas jugak kan~ =D

Subjek yang paling banyak nak baca ialah Veterinary Pharmacy. Bertimbun-timbun notes nya. Hope soalan senang lah ye Prof Adnan a.k.a Prof BM (Prof Berhati Muda) =D

Anyway, exam is exam. Ada yang cakap exam ni medan untuk test kita faham tak topik yang kita belajar.

Ada juga yang kata exam cuma untuk mereka yang berjaya cramp semue info malam sebelum exam. Ada lagi yang cakap exam ni cuma ditentukan oleh nasib.

Tak kurang juga yang kata exam ni patut dihapuskan!

Hmm, macam-macam. Tapi tak kesah lah apa pun, exam mesti dilalui. Student life tanpa exam mesti bosan kan? Xrasa stress2. Hehe..

Oklah, cukup sampai sini dulu. I need to do some preparation lagi before rehat (tido) untuk exam esok pagi.

Kalau siapa-siapa yang terbaca post ni, jangan lupa doakan kami semua berjaya dalam exam nanti ya. =)

All the best to All!!

2 comments:

Anonymous said...

gud luck!!! (:

Nizam Malek on February 21, 2010 at 9:20 PM said...

Thanks! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

 

Nizam Malek Blog. Copyright 2010 All Rights Reserved Revolution theme by Brian Gardner Ft Bloganol dot com | Distributed by Deluxe Templates

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.