Thursday, February 11, 2010

Blackberry era


Yeay, baru balik dari Kajang area Metro Plaza. Pergi beli Blackberry! =D Happy2.

Kira ini lah firsttime beli barang using mudah.my. Memang mudah!

Sales scriptnya:

"location opposite plaza metro kajang
Selling any time
1st come 1st serve
serious buyers only-thanks
Contact method/details:016-2211766
Item(s): BlackBerry OS
Age of item: demo set
best and lowest price is rm1300
Best GPS Phone with Wifi and Screen Display & 2MP Camera~!
Package includes:Full set in box
Thanks for viewing !!"

Aku beli Blackberry Bold 9000 At&T demo set Made in Hungary.

Demo set ni BB yang jadi display item kat kedai. Tak pernah pakai. Xde scratch langsung.

Harge RM1300.

Dan aku nekad untuk trade in Sony Ericsson K770i yang telah banyak berjasa itu. Memang puas lah pakai, thanks.

So dapatlah BB tu pada harge RM1100 saja. Kira amat murah sebab BB Bold 9000 baru harge nya dalam RM2k. Dapat save RM900 di situ.

Ape yang menarik, dapat full and complete set. Dari kotak, sampai ke CD driver. Semua lengkap.

Cuma yang kurang skit, warranty kedai cuma 1 bulan. So mulalah berdoa moga BB ni tak banyak masalah. =)

Ni gambar BB itu:



Yup, tidak dinafikan, I used to dislike BB. Because i thought ipod touch from Apple is better and enough.

Tapi kini tanggapan dah berubah. =I

Sebab utama ialah because I love online so much dan nak online 24 hours. Tambahan lagi online business semakin baik.

Jadi komunikasi dengan customers/clients perlu lah sentiasa pantas dan mudah. Harap2nya BB will help to expand my online business, to provide better customer service which is my main attention and concern.

Ipod Touch? Erm, masih ada. Mungkin juga nak letgo. Tapi amat sayang. Sebab baru je beli 6 bulan. Masih ade 6 bulan original warranty from Apple. Tengok lah kalau dapat harga ok, dan pembeli yang boleh jage ipod touch tu baik-baik, mgkn i will consider to seriously let it go. =I

5 comments:

aZizoL on February 12, 2010 at 10:01 AM said...

murahnye..nape xcakap nk jual k770i,bleh jual kat aku

Nizam Malek on February 12, 2010 at 5:21 PM said...

lor yeke.. =) sebab kene buat decision cepat.

Kalau x, terlepas lah Blackberry tu jawab ny.

Lagipun my Sony Ericsson tu dah season skit.

I would suggest u buy a new one. Very worth it. =)

Salz Malique said...

Ala jan!!Jelesnyerr..Nk PDA jgkkk...Nk HTC TouchPro..carikan la yg mrh2..

Cpt blk! nk tgk BBold yg br tuu ;)

Anonymous said...

Cantik jugak ek. Nak satu...

Nizam Malek on February 13, 2010 at 1:51 AM said...

Salz Malique: dengar2 PDA HTC selalu hang.. nak carikan yang murah boleh je.

Anonymous: Thanks. Kenalkan lah diri k, baru kenal. =) Thanks anyway.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

 

Nizam Malek Blog. Copyright 2010 All Rights Reserved Revolution theme by Brian Gardner Ft Bloganol dot com | Distributed by Deluxe Templates

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.