Friday, September 5, 2014

Masa Yang Mencemburui Kita


Assamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar semua?

Dah lama sebenarnya saya tak menulis blog dalam kategori My Life.

Sebenarnya banyak benda saya nak cerita-cerita kat blog ni, tapi masa sangatlah mencerumbui mencemburui kita.

Kini dah masuk bulan September 2014.

Begitu pantas masa berlalu.

Alhamdulillah, saya amat bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan kepada saya dan saya redha menghadapi ujian-ujian yang Allah sediakan untuk saya.

Kini dah lebih kurang 3 tahun saya berada di alam pekerjaan.

Macam-macam karenah manusia yang saya jumpa.

Ada yang baik dan ada juga yang sentiasa mengingatkan saya agar tidak jadi seperti itu.

Banyak perkara yang saya belajar dari setiap perkara yang berlaku.

Semoga pengalaman-pengalaman ini akan terus mendewasakan saya untuk menjadi insan yang lebih baik pada hari esok dan pada masa hadapan.

Ohya, post kali ini agak special sikit, sebab saya update blog post ini menggunakan gadget terbaru saya, Ultrabook Acer P3 Aspire.

Saja je beli, hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri.

Kenapa nak tunggu orang lain beri hadiah pada kita.

Sepatutnya kita lah mesti beri hadiah pada diri sendiri sebagai reward setelah kita penat bekerja.

Semoga dengan adanya Ultrabook baru ini, dapat membantu melancarkan lagi projek-projek yang saya lakukan.

InsyaAllah akan datang lebih banyak idea-idea baru yang lebih segar.

Ok sampai sini dulu coretan buat masa ini.

Kita jumpa lagi dalam blog post yang seterusnya.

Bye~

2 comments:

MG schmidt on September 10, 2014 at 1:55 PM said...

yup!
we dont need others to colors our life
others will make our colors not soo good but it also depends sbb we also need others to carry us in there :)

Hwa Jurong on October 1, 2014 at 12:05 AM said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Nizam Malek Blog. Copyright 2010 All Rights Reserved Revolution theme by Brian Gardner Ft Bloganol dot com | Distributed by Deluxe Templates

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.