Sunday, September 2, 2012

Tulislah apa saja..


Dah lama rasanya tak menulis di blog ni. Walaupun blog ni agak diupdate juga, tapi banyak dengan update short status dan video saja.

So how's life? Hmm, life kini amatlah bosan dan stress. September, the beginning of hectic life before my prp year ends. Banyak lagi log book yang tertanggung, CP2 clerking, case report lagi.. Research pun ibarat projek rumah terbengkalai, rupa pun tiada. Huh..

Banyak benda nak share, tapi banyak juga benda yang tak dapat dishare.. Tula kadang-kadang orang kata 'being silent is golden'. Tapi silence buat ak rasa super bosan. I wanna go, I wanna fly.. I wanna shout out loud out there..

Mood sangat down, terasa berbeza masa mula-mula start kerja November tahun lepas. Things make me feel so afraid, it's seems frightening to me.. 

Sometimes orang kata, you might be overloaded with work.. Have some break, holidays.. Tapi ak tengok-tengok balik, banyak juga ak dah cuti sebelum ni.. Ni pun tengah lepak hari ahad ape.. Tapi ntah lah, tetap rasa stress semacam.. 

Btw, esok ak akan mula start rotation baru di Drug Information Service (DIS). Kalau ikutkan, ini rotation terakhir ak untuk tahun PRP ni. 4 minggu akan ada di DIS. Rasanya mesti best di DIS. Hopefully lah.. =p

Hmm, bosan.. Memang bosan.. Hidup dalam keterpaksaan.. Hanya waktu berlalu yang memisahkan.. Dan hanyalah kesabaran menjadi peneman.. Dah keluar ayat puisi pusing-pusing.. =p

Oklah, cukuplah tulisan kali ni.. Saje je, tulis-tulis.. Membunuh sedikit masa yang amat berharga.. Jumpa lagi!

2 comments:

pB on September 4, 2012 at 5:26 PM said...

jangan berhenti menulis

Nizam Malek on September 4, 2012 at 8:42 PM said...

Baiklah pB. Terima kasih. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Nizam Malek Blog. Copyright 2010 All Rights Reserved Revolution theme by Brian Gardner Ft Bloganol dot com | Distributed by Deluxe Templates

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.