Sunday, April 26, 2015

Happy Birthday Nizam Malek, 28!


Assalamualaikum dan salam hormat,

Dah lama sungguh rasanya saya tak menulis post di Nizam Malek Blog.

Almaklum tahun 2015 ini adalah tahun yang amat sibuk dengan pelbagai urusan dan projek.

Walau bagaimanapun, alhamdulillah masih diberi kekuatan dan kesihatan untuk meneruskan hidup ini.

Hari ini 26 April 2015.

Inilah tarikh saya dilahirkan pada tahun 1987.

Kini usia telahpun menjangkau 28 tahun.

Wow tak sangka dah 28 tahun saya rupanya.

Kalau tahun-tahun sebelum ini, saya selalu sebut sweet 17, sweet 21, sweet 25, sweet 27, tapi bermula tahun ni nampaknya dah tak sesuai lagi, apatah lagi dengan perubahan ketara saya dari segi fizikal. Hihi.

Jadi bermula tahun ini, saya akan tukar kepada Matured 28.

InsyaAllah bermula umur ke 28 tahun ini, banyak perkara berubah dalam hidup saya yang menggamit soal kematangan sebenar dalam diri ini.

Umpama masuk ke fasa baru.

Lebih banyak tanggungjawab, lebih banyak ujian dan dugaan menanti.

Memang lebih sesuai Matured 28, tapi tetap masih muda ya. Hehe. =D

Semoga Allah beri kekuatan dan permudahkan segala urusan.

Berkenaan impian dan matlamat, insyaAllah saya mensasarkan untuk terus berjaya dalam bidang yang diceburi terutamanya Pelaburan Hartanah dan Pelaburan Saham.

Saya target untuk beli sekurang-kurangnya 27 rumah lagi untuk tujuan Pelaburan Hartanah dan saya impikan untuk memiliki 6 unit rumah di Austin Regency, Taman Austin Perdana, Johor Bahru.

Impian saya adalah untuk menikmati hidup dengan kebebasan kewangan.

Untuk Pelaburan Saham pula, saya target untuk buat profit 100% lagi sebanyak yang mungkin.

InsyaAllah ia akan menjadi portfolio terbaik saya dalam setahun dua ini.

Dan sudah pasti sekiranya diizinkan Tuhan, saya nak touch 1st million saya sebelum berumur 30 tahun.

Bermakna saya ada masa lebih kurang dua tahun lagi untuk mencapainya.

Ke atau sebenarnya saya dah capai 1st million tanpa saya sedar? Huhu.

Selain itu juga, saya plan nak terbitkan buku bermula tahun 2015 ini.

Dengan niat berkongsi ilmu dan membantu lebih ramai orang di luar sana yang dahagakan ilmu pengurusan kewangan dan pelaburan hartanah serta saham.

Sudah pasti hidup ini hanyalah sementara, dalam usia yang singkat ini, gunakanlah sebaiknya untuk memberi manfaat kepada orang lain.

Dari segi kerohanian pula, banyak perkara perlu saya perbaiki.

Dunia ini hanya sementara, yang kekal abadi tetap di akhirat sana.

Di kesempatan ini juga saya nak ucapkan terima kasih kepada kedua ibu bapa saya yang telah membesarkan, mendidik dan menyokong saya sejak kecil sehingga kini.

Tanpa mereka, tiadalah saya.

Mereka amat berharga dalam hidup saya.

Tak lupa juga seluruh keluarga.

Wah macam ucapan raya pulak ni. =P

Terima kasih tak terhingga juga pada isteri tercinta, Dr Ain Syafinas Aishah Binti Izahari kerana sudi menjadi suri hati dan peneman dalam hidup ini.

Your presence make my life a lot better.

Tak lupa pada si kecil yang insyaAllah akan lahir pada bulan Ogos 2015 nanti.

Ayah menanti kelahiranmu sayang. =)


Ok sampai sini dulu coretan kali ini.

Happy birthday Nizam Malek!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Nizam Malek Blog. Copyright 2010 All Rights Reserved Revolution theme by Brian Gardner Ft Bloganol dot com | Distributed by Deluxe Templates

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.